Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Домашен тиквеник с мед

Домашен тиквеник с мед

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашен тиквеник с мед
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Най-вкусното, с което можете да изненадате близките си за празниците е домашния тиквеник с мед"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г готови, от тънките
  • тиква - 1 кг
  • орехи - 200 г, натрошени на дребно
  • мед - 3 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и настъргваме тиквата и я задушаваме с меда в дълбока тенджера с капак.

Прибавяме галетата и оставяме да изстине.

Намазваме една кора с олио и поръсваме с орехи и тиквената смес.

Поставяме върху нея друга кора и завиваме на руло.

Завиваме и останалите кори.

Подреждаме ги в кръгла тава една до друга, намазваме с олио и печем до готовност на 180 градуса около 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Рецептата ви много ми харесва и я направих с удоволствие.
10.01.2016 14:45