Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Супа от кисело зеле и леща

Супа от кисело зеле и леща

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Супа от кисело зеле и леща
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"А вие досега не сте го опитвали точно така киселото зеле нали - много сте пропуснали значи"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 глава
  • леща - 1 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио
  • мащерка
  • чубрица
  • червен пипер
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето, морковите, лукът и чесънът се нарязват на ситно. Загрява се олио на дъното на тенджера, където се запържва лукът. След това се добавят морковите, а малко по-късно и зелето.

Когато се позапържи зелето, се налива малко вода, колкото да се покрият. Когато морковите поомекнат, се слага измитата леща и дафиновият лист и се наливат 10-тина чаши вода.

Оставя се да се вари, докато лещата е почти сварена. Тогава се добавят мащерката, чубрицата, шарена сол на вкус и 1 к.л. червен пипер. Вари се, докато се свари напълно лещата.

Бележка: Ако зелето е много кисело или солено, предварително се оставя в гореща вода за около 10 минути. А ако не е достатъчно солено, може накрая да се добави и сол в супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: