Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми с кисело зеле, леща и ориз

Постни сарми с кисело зеле, леща и ориз

Постни сарми с кисело зеле, леща и ориз
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8 бр.
"Да, всички сме опитвали постни сарми, но толкова вкусни не бяхме вкусвали - хапвайте и си записвайте"

Необходими Продукти

  • леща - 1 /2 ч.ч. сварена
  • ориз - 1 к.ч.
  • праз - 1/2 стрък
  • зелеви листа - 6 - 8 бр. от кисело зеле големи
  • моркови - 1 бр.
  • олио
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме ситно праз (1/2 бр.). Задушаваме в олио (3 с.л.) и малко вода (1- 2 к.ч.) заедно с белен и нарязан ситно морков. Като омекнат продуктите и изври течността, прибавяме измития ориз и сварената леща.

Подправяме с черен пипер, мащерка и риган на вкус. Разбъркваме и наливаме топла вода (1 к.ч.).

Когато остане без течност, дръпваме от котлона и навиваме сарми със зелевите листа. Слагаме сармите в намазан с мазнина огнеупорен съд с капак. Наливаме топла вода до нивото на сармите и слагаме във фурната да се пекат до готовност.

Преди да извадим от фурната, махаме капака на тавичката, поливаме сармите с малко олио и запичаме леко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: