Начин на приготвяне
Измиваме доматите и почистваме старателно вдлъбнатината около дръжката. Нарязваме ги на тънки кръгли резени. Посоляваме и поръсваме със сол и черен пипер.
В отделен съд приготвяме сос, като смесваме майонезата с киселото мляко. Прибавяме ситно нарязаните твърдо сварено яйце, кисели краставички, магданоз и копър.
Посоляваме на вкус. Нарязваме на малки хапки хляба и подправяме със смес от пасиран чесън и няколко лъжици зехтин.
Слагаме в тавичка и запичаме кратко в силна фурна за 5 минути, като обръщаме да се изпекат равномерно. Готовите хапки слагаме върху нарязаните домати и заливаме със соса. Украсяваме с листенца магданоз.