Шоколадов кекс-Фъч от тефтера на мама

28/02/2016
Мария
отМарияНовак15292
"Представяме ви един двойно-шоколадов сладкиш по безотказна и многократно изпитана българска рецепта"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 282
  • Преглеждания за месеца315
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо искам да уточня, че чашата която ползвам е малко повече от 200 мл.

Кравето масло, захарта, какаото и млякото се слагат в подходящ съд и се варят до пълното разтапяне на маслото, след което се отделят 200 мл за глазура.

Получената какаова смес се оставя да изстине, като в това време се разбиват яйцата с допълнителното количество захар. Белтъците и жълтъците се разбиват по отделно.

Във вече изстиналата какаова смес се прибавят жълтъците, орехите и брашното смесено с бакпулвера. Разбърква се добре и накрая внимателно се добавят и белтъците.

Изсипва се в намаслена тавичка и се пече до готовност (проверява се с клечка). Аз пека в обикновена фурна на 180*

След като се охлади се набожда с вилица и се нарязва, след което се залива с леко затоплената предварително отделена глазура.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Ваня Георгиева
Какао и портокалови корички тази комбинация също съм правила на мен много ми допада.
1
0
Йорданка
Йорданка
28.02.2016 22:55
ванилия не знам ,но определено аромат на ром би му ходило
1
0
Мария
Мария
29.02.2016 05:31
На толкова какао наистина по добре ром отколкото ванилия.Аз лично не използвам нищо в тази рецепта.
1
2
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 22:53
Ванилия би била много подходяща
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв