Пилешко по мераклийски

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Пилешко по мераклийски
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Не е изискано, не е изтънчено - но е толкова просто и вкусно, че е направо съвършено. Сладко да ви е!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • гъби - 250 г
  • печени чушки - 3 бр. червени
  • сушени чушки - 2 бр. червени
  • лук - 2 големи глави
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • сол
  • пушен червен пипер
  • чубрица
  • магданоз - пресен
  • червено вино - 150 мл
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на кубчета и овкусете със сол и черен пипер.

Запържете лука и чесъна в силно сгорещено олио, добавете и гъбите, нарязани на филийки. Прибавете месото и запържете, докато почервенее.

Запържете брашното и червения пипер, добавете бульона, в който е размито доматеното пюре плюс щипка захар.

Прибавете нарязаните на парчета печени чушки и нарязаните сухи чушки. Овкусете със сол и чубрица.

Налейте виното. Оставете да ври 30 мин на слаб огън под похлупак, като разбърквате от време на време. Поднесете с наситнен пресен магданоз, люти сухи чушлета, а по желание = и чаша червено вино.

Вкусно да ви е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: