Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Сачове»Пилешки сач по мераклийски

Пилешки сач по мераклийски

Пилешки сач по мераклийски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
01/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Пилешки сач по мераклийски за най-големите мераклии"

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена + 1 зелена + 1 жълта
  • гъби - 100 г
  • пилешко филе - 300 г
  • кашкавал - 50 г настърган
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • тиквички - 1 бр.
  • сол
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете месото на късчета. Сложете на сача. Измийте и нарежете зеленчуците, добавете ги към пилешкия сач. Посолете, овкусете с подправките и зехтин.

Разбъркайте. Сложете в студена фурна вкусния сач за 150 градуса за 15 мин., после печете още час на 190 градуса.

Преди да извадите, поръсете с кашкавал, оставете да се разтопи и поднесете пилешкия сач по мераклийски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: