Панирани сърнели на хапки

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
29/02/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо797
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сърнели - 10 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • хляб - на филийки
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и към тях прибавяме 1 пресована скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус.

Потапяме всяка почистена гъба в яйчната смес, като я задържаме за по-дълго, за да може да попие от нея.

Прехвърляме в чинийката с брашното, овалваме и изтупваме от излишното.

Пържим в сгорещено олио от двете страни и поставяме върху домакинска хартия да се отцеди.

Може да сервираме гъбите така или да ги направим на хапки като студено предястие.

Препичаме леко филийките, натъркваме ги с чесън и мажем с масло, отгоре поставяме гъбката.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар