Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Панирани сърнели с тъмна бира

Панирани сърнели с тъмна бира

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Панирани сърнели с тъмна бира
Снимка: Сергей Анчев
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Панирани гъби и чаша ароматно бяло вино Има ли по-добра комбинация?"

Необходими Продукти

  • сърнели - 3 - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • растително масло - 5 - 6 с.л.
  • бира - 2 - 3 с.л. тъмна
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л. смлян
  • чесън на прах - ½ ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На гъбите се махат пънчетата. Шапките се почистват със суха четка без да се мият.

Разрязват се на едри парчета /обикновено на четири/. Посоляват се леко откъм ресните.

Приготвя се панировка от разбити яйца, бира, брашно, черен пипер и чесън на прах.

Посолява се. Парчетата сърнели се напояват с панировката и се пържат на умерен огън в мазнината най-напред от гладката страна.

Мезето върви с изпотена чаша ароматно бяло вино.

Панираните сърнели с тъмна бира са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: