Печен боб

ВаняВаня
Чирак
11830041453
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
185 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • боб - 120 - 150 г
  • моркови - 1/2 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • За запръжката
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 щипка, лют едро смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се вари 2 часа в подсолена вода, след което тя се хвърля, слага се малко сол, моркови, дафинов лист и отново се вари до омекване.

Отделно се реже лук и се запържва със скълцания чесън, черния и червения пипер.

Сипва се в глинени купи, разбърква се с дървена лъжица и се пече на скарата, колкото да клокне и да изври водата.

Гарнира се с люти чушки, 1 с.л. ситно нарязан чесън и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: