Начин на приготвяне
Свинското месо нарежете на малки парчета и сложете в тавичка с 1 к.ч вода да се запече на 200 градуса за 20 минути.
През това време сварете пастата според указанието на опаковката.
Пригответе соса, като смесите сметаната и прясното мляко с настъргания кашкавал (отделете малка част от него за наръсване накрая), топеното сирене и синьото сирене.
Подправете с черен пипер и сложете в касерола с разтопеното масло и бъркайте непрекъснато на средна температура. След 5-6 минути сосът ще започне да се сгъстява и тогава го махнете от котлона.
Беконът нарежете на тънки парчета и запържете в 1 с.л. зехтин до златисто, като накрая добавете парчетата месо и чесъна, разбъркайте и пържете още 2 мин.
Пастата отцедете и сервирайте в чиния, като слагате от месото с бекона и заливате със соса от сирена. По желание отгоре се поръсва с останалия кашкавал.
По желание топеното сирене може да е с някакъв вкус на гъби, ементал, чедър, шунка, а талиателите в моя случай са със спанак (зелени на цвят).
Коментари