Начин на приготвяне
Тази рецепта се превърна в арткулинарна терапия за мен.
Тъй като не разполагам с уред за оформяне спагети от зеленчуци, се заиграх с белачка и остър нож.
Измитата и подсушена тиквичка нарязах на ленти и всяка лентичка - на тънки ивици.
Приготвям соса, като в касерола задушавам в зехтина лука и чушките, нарязани на ситни зарчета.
Добавям доматената салца, скилидките чесън, солта и черния пипер.
След около 15 минути прибавям талиателите от тиквички, доматеното пюре и магданоза. Задушавам на слаб котлон, докато сосът се редуцира, а талиателите от тиквички се сготвят. Накрая добавям кашкавала, настърган на едро ренде.
За панировката смесвам яйцето, бирата /ледено студена/ и брашното, бъркайки до хомогенна смес.
Галетата смесвам със семената /сусам, слънчоглед, лен/.
Сирената трябва да бъдат студени. Потапяме ги първо в брашно, после в панировката, а накрая в галетата.
Пържим до загар и приятна хрупкава коричка.
При изваждането от съда ги подреждаме върху кухненска хартия, поемаща излишната мазнина.
Поднасяме талиателите топли, добавяме малко от кашкавала за разкош и гарнираме с панираните сиренца.
Подходящо блюдо за чаша изстудено Шардоне.
Коментари