Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Панирани сиренца с талиатели от тиквички

Панирани сиренца с талиатели от тиквички

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Панирани сиренца с талиатели от тиквички
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Малко кулинарно вълшебство в чиния - насладете му се"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 малки
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • доматена салца - 300 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червени чушки - 200 г
  • кашкавал - 50 г
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • фета - 8 кубчета сирене
  • За панировката
  • яйце - 1 бр.
  • пиво - 50 мл ледено тъмно
  • нишесте - 1 с.л. с връх царевично
  • галета - за овалване
  • семена - 10 г запечени микс
  • растително олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта се превърна в арткулинарна терапия за мен.

Тъй като не разполагам с уред за оформяне спагети от зеленчуци, се заиграх с белачка и остър нож.

Измитата и подсушена тиквичка нарязах на ленти и всяка лентичка - на тънки ивици.

Приготвям соса, като в касерола задушавам в зехтина лука и чушките, нарязани на ситни зарчета.

Добавям доматената салца, скилидките чесън, солта и черния пипер.

След около 15 минути прибавям талиателите от тиквички, доматеното пюре и магданоза. Задушавам на слаб котлон, докато сосът се редуцира, а талиателите от тиквички се сготвят. Накрая добавям кашкавала, настърган на едро ренде.

За панировката смесвам яйцето, бирата /ледено студена/ и брашното, бъркайки до хомогенна смес.

Галетата смесвам със семената /сусам, слънчоглед, лен/.

Сирената трябва да бъдат студени. Потапяме ги първо в брашно, после в панировката, а накрая в галетата.

Пържим до загар и приятна хрупкава коричка.

При изваждането от съда ги подреждаме върху кухненска хартия, поемаща излишната мазнина.

Поднасяме талиателите топли, добавяме малко от кашкавала за разкош и гарнираме с панираните сиренца.

Подходящо блюдо за чаша изстудено Шардоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Хубава интересна рецепта, но вместо кашкавал бих добавила пармезан. Той дава неповторим вкус и както казваш е за "разкош", но нека да е за по-голям разкош.
31.05.2017 17:16
1