Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Пълнени солени мъфини с чеснов сос

Пълнени солени мъфини с чеснов сос

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Пълнени солени мъфини с чеснов сос
Снимка: Наталия Петрова
1 / 2
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
9

Необходими Продукти

  • За мъфините
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 к.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • брашно
  • копър
  • черен пипер
  • червен пипер
  • За чесновия сос
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • копър - сух
  • чесън - 1/2 пачетче на прах (може и пресен)
  • За плънката
  • кашкавал - 100 г
  • колбас - 100 г Салам Камчия
  • чушки - 1 червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбъркваме добре всички съставки за мъфините, като е важно содата и млякото да се смесят, преди да се сложат при останалите продукти.

Добавяме брашното постепенно, за да не се получи прекалено гъста смес (нито прекалено течна), след което разпределяме сместа във форма за мъфини (формата е специално за пълнени мъфини и кексчета).

Печем на 180-200 градуса за 20 - 25 мин.

Чесновия сос: В купа слагаме 1-2 капки олио и чесъна, разбъркваме добре, след това прибавяме млякото, майонезата и копъра и отново разбъркваме добре.

След като мъфините са изпечени, ги оставяме да изстинат. Кашкавалът и саламът се настъргват. Готовите мъфини пълним, като първо слагаме чаена лъжичка от чесновия сос, след това настърганите салам и кашкавал и украсяваме с чушката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: