Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с чеснов сос

Пълнени чушки с чеснов сос

МаринаМарина
Помощник Готвач
933881321
Пълнени чушки с чеснов сос
Снимка: Марина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Не е възможно да не харесате тези апетитни пълнени чушки с чеснов сос"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. големи
  • кайма - 250 г
  • ориз - 1 ч.ч. бланширан
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • за соса
  • майонеза - 200 г
  • вода - 100 мл
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и подгответе чушките за пълнене.

Измийте и сварете ориза, но не напълно.

Нарежете лука на ситно и го запържете. След това добавете към него каймата, като я надробите с вилица. Овкусете с подправките. Когато каймата е леко запържена вече, добавете към нея свареният ориз, разбъркайте и махнете от котлона. Оставете сместа да изстине леко.

След това започнете да пълните чушките с нея. Напълнените чушки се поставят в тава. Заливат се с малко вода и олио и се пекат във фурната.

През това време може да направите соса към тях. Почистете чесъна, сложете го в блендер заедно с майонезата, копъра и водата. Блиндирайте до получаване на гладък сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: