Юнашки гювечета с кюфтета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
01/03/2016
"Гювечетата са едни от най-емлематичните и вкусни ястия от българската кухня. Затова ви приготвихме тези майсторски гювечета, пък вие си ги пригответе когато имате време и мерак за нещо вкусно"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 442
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кренвиршите на ситно, сложете ги в купа.

Нарежете и кашкавала на ситни кубчета, прибавете го при кренвиршите.

Сложете и каймата в купата с всички подправки, омесете сместа, така че всички продукти да се споят.

Обелете и нарежете лука на полумесеци.

Намажете гювечетата отвътре с по една чаена лъжичка зехтин или олио.

От каймяната смес оформете 16 бр. малки кюфтенца, сложете по четири броя във всяко, добавете по малко лук, като го поставите отгоре или отстрани на кюфтенцата.

Сипете по 50 мл от гъбено-доматения сос във всеки съд, поставете капачетата и сложете във фурната да се запекат на 180 градуса около 50 мин.

Махнете капачетата, чукнете по едно яйце във всяко и дозапечете до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ивелина
Ивелина
01.03.2016 14:17
Невероятни!
0
0