Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Юнашки джоланчета в глина

Юнашки джоланчета в глина

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Юнашки джоланчета в глина
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Понякога си мислим, че глиненият гювеч е измислен специално за да готвим в него свински джоланчета, като тези ароматни юнашки джоланчета"

Необходими Продукти

  • свински джолани - 2 бр.
  • зехтин - 50 мл
  • сол - 10 г морска
  • бахар - 3 бр. зърна
  • мащерка - 1щипка
  • риган - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 2 с.л
  • мед - 2 с.л
  • оцет - 1 ч.л
  • червено вино - 50 мл
  • черен пипер
  • бульон - 300 мл зеленчуков
  • червен пипер - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купичка зехтина, оцет, соевия сос и виното. Разбъркайте и сложете мащерка, риган, кимион, черен и червен пипер. Разбъркайте и намажете месото с тази смес.

Сложете джоланите в глинен съд, полейте по малко мед и ги посолете. Между месото сложете скилидките чесън и зрънцата бахар.

Сипете бульона, като внимавайте да не сипвате директно върху месото, за да не отмиете меда и подправките. Ако ви е останала от маринатата сложете и нея.

Затворете с капак и сложете във фурната за 2 часа на 160 градуса, след това увеличете фурната на 190 и гответе още час. Поднесете със салата или печени картофки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: