Начин на приготвяне
В моя случай не запържвам нищо. Нарязвам продуктите, осолявам ги и започвам да ги редя в гювеча.
На дъното слагам половината картофи, лук, морков, чушки, дафиновия лист и зърната черен пипер, след което нареждам нарязаното на кубчета свинско месо.
Отгоре редя останалата половина от зеленчуците, поръсвам с виното, водата, доматения сос и маслините.
Гювечът се захлупва и се слага да се пече в незагрята фурна на 180 градуса за около 2 часа и 30 минути, след което се отхлупва и се оставя да се запече за около 20 минути.
Свинското с картофи в гювеч е готово.
Свинско с картофи можете да си направите също на фурна или като яхния с картофи.
Коментари
Съвет: не пропускайте маслините. Никога не съм обичал особено маслини, но в случая ми се струват неразделна добавка.