Начин на приготвяне
От бон филето оформете тънки пържоли с помощта на чукче. Накиснете пържолите в прясното мляко и ги оставете да престоят така поне 10 часа в хладилник.
Подсушете добре пържолите и ги оваляйте в брашно. Загрейте мазнината и запечатайте и от двете страни.
Извадете ги от тигана и в съща мазнина се задушават ситно нарязаните чесън и лук, както и настърганият морков. Добавете още мазнина, ако е необходимо. Щом омекнат зеленчуците се прибавя нишестето.
Разбъркайте добре и налейте виното. Оставете да ври няколко минути, за да може да се изпари алкохолът. Телешките пържолки се връщат в тигана и се налива бульонът.
Покрийте ястието с капак, намалете огън и оставете ястието да къкри около 30 минути. Ако искате да има повече сос, просто прибавете малко вода.
Овкусете със сол и черен пипер, добавете индийско орехче и кимион. Оставете за още 20 минути. Готовите пържоли се поръсват с естрагон и магданоз. Да ви е сладко.