Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли с винен сос

Телешки пържоли с винен сос

DianaDiana
Чирак
61382831
Телешки пържоли с винен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Тези телешки пържоли са толкова крехки, че се направо топят в устата и са истинско изкушение за делник и празник"

Необходими Продукти

  • телешко бон филе - около 500г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • бяло вино - 1 ч.ч
  • бульон - 2 ч.ч. зеленчуков
  • нишесте - 1 с.л
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • индийско орехче
  • магданоз - пресен
  • естрагон
  • брашно - за овалване на пържолите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От бон филето оформете тънки пържоли с помощта на чукче. Накиснете пържолите в прясното мляко и ги оставете да престоят така поне 10 часа в хладилник.

Подсушете добре пържолите и ги оваляйте в брашно. Загрейте мазнината и запечатайте и от двете страни.

Извадете ги от тигана и в съща мазнина се задушават ситно нарязаните чесън и лук, както и настърганият морков. Добавете още мазнина, ако е необходимо. Щом омекнат зеленчуците се прибавя нишестето.

Разбъркайте добре и налейте виното. Оставете да ври няколко минути, за да може да се изпари алкохолът. Телешките пържолки се връщат в тигана и се налива бульонът.

Покрийте ястието с капак, намалете огън и оставете ястието да къкри около 30 минути. Ако искате да има повече сос, просто прибавете малко вода.

Овкусете със сол и черен пипер, добавете индийско орехче и кимион. Оставете за още 20 минути. Готовите пържоли се поръсват с естрагон и магданоз. Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: