Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Сос от моркови

Сос от моркови

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Сос от моркови
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
02/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1 купичка
"Перфектното свежо допълнение към всяко печено месо или за зеленчукови ястия е този ароматен сос от моркови"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр по - голям
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 2 - 3 с.л. краве
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме моркова на колелца и варим до омекване. Изваждаме в подходящ съд и заедно с малко от водата, в която сме варили, пасираме на пюре.

В тиганче загряваме маслото и запържваме брашното с черен пипер и сол на вкус. Наливаме с непрекъснато разбъркване прясното мляко.

Добавяме внимателно и пюрето от морков. Варим с разбъркване до сгъстяване. Подкиселяваме с 1 чаена лъжичка оцет.

Сосът е подходящ както за месни, така и за зеленчукови ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: