Начин на приготвяне
В дълбок съд смесваме 1 с.л олио, червен пипер, черен пипер, сол и чубрица, след което овалваме в тях бутчетата.
В дълбок и не много горещ тиган слагаме подправените бутчета да се запекат. Обръщаме бутчетата няколко пъти, за да се получи коричка. След като бутчетата са готови, ги изваждаме от тигана и в същия тиган (без да го измиваме от получилото се бульонче) слагаме нарязан на полумесеци лук и измития и накъсан на едро спанак.
Спанака и лука ги задушаваме за не повече от 1 мин., към тях при непрекъснато бъркане сипваме сметаната и разтворен в 250 мл топла вода пилешки бульон. Оставяме само да заври и махаме от огъня.
В голямо глинено гювече сипваме задушения спанак със сметана и върху тях слагаме пилешките бутчета. Гювечето се поставя в студена фурна и се пече за 20-30 мин. (след като заври). Готовия гювеч поръсваме със ситно нарязани магданоз и зелен лук.