Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювечета»Пилешки бутчета със сметана и спанак в гювече

Пилешки бутчета със сметана и спанак в гювече

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Пилешки бутчета със сметана и спанак в гювече
Снимка: Наталия Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Ако не сте решили още какво да си приготвите днес, тази рецепта е за Вас крехки пилешки бутчета в ароматен сметанов сос със спанак"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. горни
  • сметана - 200 мл готварска
  • спанак - 2 връзки
  • лук - 3 глави
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • зелен лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесваме 1 с.л олио, червен пипер, черен пипер, сол и чубрица, след което овалваме в тях бутчетата.

В дълбок и не много горещ тиган слагаме подправените бутчета да се запекат. Обръщаме бутчетата няколко пъти, за да се получи коричка. След като бутчетата са готови, ги изваждаме от тигана и в същия тиган (без да го измиваме от получилото се бульонче) слагаме нарязан на полумесеци лук и измития и накъсан на едро спанак.

Спанака и лука ги задушаваме за не повече от 1 мин., към тях при непрекъснато бъркане сипваме сметаната и разтворен в 250 мл топла вода пилешки бульон. Оставяме само да заври и махаме от огъня.

В голямо глинено гювече сипваме задушения спанак със сметана и върху тях слагаме пилешките бутчета. Гювечето се поставя в студена фурна и се пече за 20-30 мин. (след като заври). Готовия гювеч поръсваме със ситно нарязани магданоз и зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: