Начин на приготвяне
Изчистеният, измит и нарязан праз (стъблата) слагаме да се свари за около 20 минути в подсолена вода.
Изваждаме от водата и отцеждаме. В дълбок тиган или тенджера запържваме до златисто в 1 винена чаша олио, посолените пилешки бутчета.
Изваждаме запърженото месо от олиото и изливаме по-голяма част. В останалите няколко супени лъжици от мазнината изсипваме нарязаните листа от праза.
Захлупваме и задушаваме листата на бавен огън около 10 минути. Посоляваме на вкус, ръсваме брашното, прибавяме запържените пилешки бутчета и доливаме с вода и вино.
Слагаме зърната черен пипер, ако е нужно досоляваме, захлупваме и задушаваме на бавен огън, около 30 минути, докато месото омекне напълно.
Нарязания и сварен праз прибавяме към бутчетата в тенджерата. Наливаме сметаната и разклащаме добре тенджерата, за да може сосът да покрие всичко.
Сгорещяваме ястието на котлона. Сервираме поръсено с пресен магданоз.
Коментари