Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с праз и сметана

Пилешки бутчета с праз и сметана

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"И бутчетата ще излапате, и соса ще отопите с хлебче, че и за още ще питате"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • праз - 500 г нарязан - отделно стъблата и отделно листата
  • олио - 1 в.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - 1 в.ч. течна, готварска
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният, измит и нарязан праз (стъблата) слагаме да се свари за около 20 минути в подсолена вода.

Изваждаме от водата и отцеждаме. В дълбок тиган или тенджера запържваме до златисто в 1 винена чаша олио, посолените пилешки бутчета.

Изваждаме запърженото месо от олиото и изливаме по-голяма част. В останалите няколко супени лъжици от мазнината изсипваме нарязаните листа от праза.

Захлупваме и задушаваме листата на бавен огън около 10 минути. Посоляваме на вкус, ръсваме брашното, прибавяме запържените пилешки бутчета и доливаме с вода и вино.

Слагаме зърната черен пипер, ако е нужно досоляваме, захлупваме и задушаваме на бавен огън, около 30 минути, докато месото омекне напълно.

Нарязания и сварен праз прибавяме към бутчетата в тенджерата. Наливаме сметаната и разклащаме добре тенджерата, за да може сосът да покрие всичко.

Сгорещяваме ястието на котлона. Сервираме поръсено с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Едната повтаряща се снимка без да искам я качих :(
09.09.2017 13:53