Начин на приготвяне
Авокадото се обелва, почиства се от костилките, нарязва се на парченца, веднага се слага в блендера и се разбива на пюре заедно с лимоновия сок.
Белтъците се разбиват, като постепенно се добавя захарта, докато се получи твърда лъскава пяна. Сметаната се разбива отделно на гъста пяна.
Пюрето от авокадо се разбърква внимателно с разбитите белтъци и сметаната.
Полученият гладък крем се разпределя в широки стъклени чаши и се оставя да престои няколко часа (или една нощ) в хладилника, за да се стегне.
Грейпфрутите се обелват, разделят се на резенчета и се почистват от вътрешните люспи и семките.
Преди поднасянето мусът се гарнира с резенчетата грейпфрут и се
украсява с по една захаросана черешка.