Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус от авокадо с грейпфрут

Мус от авокадо с грейпфрут

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Мус от авокадо с грейпфрут1 / 2
03/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • грейпфрути - 2 розови
  • авокадо - 2
  • белтъци - 5
  • захар - 1 и 1/4 ч.ч. ситна
  • сметана - 1 ч.ч.
  • лимони - сок от 1/2 лимон
  • череши - захаросани, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото се обелва, почиства се от костилките, нарязва се на парченца, веднага се слага в блендера и се разбива на пюре заедно с лимоновия сок.

Белтъците се разбиват, като постепенно се добавя захарта, докато се получи твърда лъскава пяна. Сметаната се разбива отделно на гъста пяна.

Пюрето от авокадо се разбърква внимателно с разбитите белтъци и сметаната.

Полученият гладък крем се разпределя в широки стъклени чаши и се оставя да престои няколко часа (или една нощ) в хладилника, за да се стегне.

Грейпфрутите се обелват, разделят се на резенчета и се почистват от вътрешните люспи и семките.

Преди поднасянето мусът се гарнира с резенчетата грейпфрут и се

украсява с по една захаросана черешка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: