Торта Виктория

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
635
926
174
583
1
04/03/2016
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо787
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този класически британски сладкиш носи името на кралица Виктория - единственияt монарх, управлявал Англия по-дълго от настоящата кралица. Приготвя се лесно, особено ако знаете тънкостите: едната е да вкарате в тестото колкото може повече въздух, а другата - да избягвате резките температурни промени по време на печене.

Загрейте фурната на 180°С. Намаслете 2 кръгли тави за блатове с диаметър 20 см и ги постелете с хартия за печене. Разбийте маслото и захарта в голяма купа до получаването на кремообразна смес. Сипете ваниловия екстракт.

Постепенно добавете разбитите яйца към сместа. Сложете брашното, бакпулвера и солта и разбъркайте с голяма метална тел - да се смесят (не прекалявайте с бъркането). Сипете малко прясно мляко, ако тестото ви се стори прекалено гъсто, след което го разпределете в двете тави.

Изпечете блатовете във фурната за около 22-25 минути (за да се уверите, че са готови, забодете в средата клечка за зъби - ако излиза чиста, блатовете са изпечени). Оставете ги да се охладят в тавите 5 минути и ги обърнете върху решетка, за да изстинат напълно.

Когато са напълно изстинали, сипете сметаната в голяма купа, добавете семената на ванилията и разбийте, докато сметаната започне да образува меки връхчета.

Пресейте отгоре пудрата захар и разбъркайте внимателно. Поставете единия от блатовете в подходяща чиния или на поставка за торта и го намажете с ваниловата сметана, но не я разнасяйте до краищата. Подредете ягодите и поставете втория блат отгоре. Поръсете с малко пудра захар и по желание декорирайте с още няколко ягоди.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар