Импровизирано гювече

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Импровизирано гювече
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • картофи - 1 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • лютеница - 3 с.л.
  • сирене - натрошено
  • кашкавал
  • топено сирене - 1 триъгълниче
  • олио
  • сол - 2 - 3 щипки
  • чубрица
  • черен пипер
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофът се сварява. Когато се свари и изстине, се обелва и нарязва на кубчета. Разбърква се с подправките - сол, чубрица, черен пипер, шарена сол.

В намазнено гювече се слага един ред натрошеното сирене, на втория ред - лютеницата, отгоре - картофите, върху тях се нареждат киселите краставички, нарязани на колелца. Триъгълничето топено сирене се нарязва на лентички и се слага отгоре.

Захлупва се гювечето и се слага да се пече на 200 градуса за 20 минути. След това се изважда и ястието се поръсва с кашкавал. Без капачето се връща обратно във фурната, докато се разтопи и позапече леко кашкавалът.

Когато е готово, преди да се изяде, се разбърква, за да се смеси всичко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
точно днес мисля да правя нещо подобно, но ще им сложа и някакво месце, че така няма кой да го яде
19.04.2016 11:17