Начин на приготвяне
Картофът се сварява. Когато се свари и изстине, се обелва и нарязва на кубчета. Разбърква се с подправките - сол, чубрица, черен пипер, шарена сол.
В намазнено гювече се слага един ред натрошеното сирене, на втория ред - лютеницата, отгоре - картофите, върху тях се нареждат киселите краставички, нарязани на колелца. Триъгълничето топено сирене се нарязва на лентички и се слага отгоре.
Захлупва се гювечето и се слага да се пече на 200 градуса за 20 минути. След това се изважда и ястието се поръсва с кашкавал. Без капачето се връща обратно във фурната, докато се разтопи и позапече леко кашкавалът.
Когато е готово, преди да се изяде, се разбърква, за да се смеси всичко.
Коментари