Гювече в тесто

ДариатиДариати
Чирак
815021905031
Гювече в тесто
Снимка: Дариати
1 / 4
09/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Вкусно, лесно за приготвяне и много ефектно - как да не го добавиш веднага в списъка с любими?"

Необходими Продукти

  • тесто - 1 кг. готово за хляб
  • олио - 5 с.л.
  • картофи - 3 бр. сварени
  • кисели краставички - 3 бр.
  • пилешко месо - 250 г или някакъв колбас
  • топено сирене - 5 триъгълничета
  • сирене - 250 г краве
  • доматен сос - 500 мл
  • яйца - 5 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • куркума
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме тестото на пет равни части и с всяка от тях облепяме вътрешните стени на гювечетата, които са предварително намазнени. На дъното слагаме по 1 с.л. олио (масло).

Подреждаме нарязаните картофи, краставички, месо (шунка, кренвирш) и топено сирене. Натрошаваме кравето сирене и слагаме подправките. Върху всичко това се изсипва доматен сос. Чуква се по едно яйце и гювечетата се поставят във фурната да се запекат (на 200 - 220 градуса).

Когато тестото и яйцето са готови, се поставят парченца кашкавал и се допича докато той придобие червеникав цвят. Когато леко поизстинат гювечетата, с помощта на нож тестото се изважда внимателно и се сервира в чиния.

Вместо по стените, може да направите калпак от тесто върху гювечетата. Необходимо е само да направите един прорез с нож върху калпака за да излиза отделяната пара по време на готвенето. Лично на моето семейство повече ни харесват тези с калпак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: