Начин на приготвяне
Измитите домати срежете през средата напречно и ги издълбайте. Сложете ги в малка тавичка, подходяща за печене. Капнете на дъното на тавичката две лъжици зехтин и 100 мл топла вода.
Посолете малко доматите и поръсете с подправките. Разбъркайте майонезата със стритото сирене. Разпределете тази смес във всяка доматена половинка. Отделете жълтъците от белтъците.
Отгоре върху сместа сипете по един белтък, а всеки един от жълтъците, оставете поотделно в черупката си и ги покрийте с фолио, за да не изпръхнат. През това време загрейте фурната на 220 градуса.
Сложете тавичката във фурната и запечете доматите до побеляване на белтъка в тях. Извадете и околовръст във всяка доматена купичка подредете нарязаните на тънки слайсове филенца, като ги изправите така, че да се образува като чашка.
Внимателно пуснете по един жълтък. Отново върнете във фурната и оставете за кратко да се запече леко жълтъка. Поръсете с червен пипер.
Гарнирайте по желание - с маслини, резенчета от прясна чушка, зелени лучени пера.