Начин на приготвяне
Броят на сладките рула зависи от големината на тавичката и пластовете, които желаем.
Сигурна съм, че сте срещали много варианти на торта с готови рула, но аз реших да споделя и моята импровизация.
Рулата се нарязват и парчетата се подреждат в тавичката. Хубаво се намазва с конфитюр, който предварително се разбърква, за да се промени консистенцията му (при нужда може да се добави мляко).
След конфитюра идва ред на сметаната, която предварително е разбита със захар на вкус (двата вида сметана се разбиват по отделно и после се смесват).
Поръсва се с настърган шоколад и се покрива с втори пласт от рулото. Повтаря се процедурата с конфитюра, сметаната и шоколада.
Оставя се да престои в хладилника и да си поеме вкусовете и ароматите.
Да ви е сладко!
Не използвам ванилия или други аромати, защото смятам, че боровинките и шоколадът са ми достатъчни.