Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Френска селска торта с боровинково сладко

Френска селска торта с боровинково сладко

Tedi-Tedi MinkovaTedi-Tedi Minkova
Новак
12711350
Френска селска торта с боровинково сладко
Снимка: Tedi-Tedi Minkova
1 / 2
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Любимата френска селска торта на вашето внимание"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 1 брой
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • мед - 2 с.л.
  • сода за хляб - 2 ч.л.
  • брашно - 2 2/3 ч.ч.
  • За крема
  • заквасена сметана - 1 кг
  • захар - 1 ч.ч.
  • сладко от боровинки - 1/3 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • орехи - няколко бисквити (смлени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и млякото трябва да са на стайна температура, а маслото трябва да е меко.

Разбивам с помощта на миксер или тел за разбиване маслото, захарта и яйцето, добавям прясното мляко, а след това меда и хлебната сода. След това изсипвам сместа в съд и го слагам на котлона да заври.

Сместа трябва да поври на тих огън около 15 минути, докато се посгъсти и придобие леко златист цвят. Към поизстиналата смес добавям брашното и омесвам тесто, което разделям на 5 топки.

Разточвам всяка топка на тънък кръгъл блат, като не се притеснявате, ако блатът няма съвършена форма, защото може да го оформите веднага след изпичането му.

В голяма тава, най-добре в тавата на фурната, поставям хартия за печене, върху която поставям блата. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути.

След като извадих блата от фурната, докато още е топъл го изрязах в кръгла форма. Това ще помогне да бъдат блатовете еднакви, а готовата орехова торта - добре оформена.

Блатът трябва да се изреже и оформи докато е съвсем топъл, защото когато изстине става твърд и не може да бъде изрязан. По същия начин разточих, изпекох и оформих всички блатове. Оставих блатовете да изстинат добре.

Кремът за тортата приготвих, като разбърках добре с вилица заквасената сметана и захарта.

Сглобих тортата, като върху блата сложих от крема, след което напръсках с 2-3 чаени лъжици от сладкото от боровинки. Сложих втория блат и намазах с крем, отново поръсих със сладко от боровинки.

Повторих процедурата, докато блатовете и кремът свършат. Отгоре поръсих френската селска торта с натрошени бисквитки орео, смлените орехи и оставих в хладилника за 3-4 часа, за да могат блатовете да се напоят добре.

Френската селска торта с боровинково сладко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: