Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Халкидики

Салата Халкидики

ВаняВаня
Чирак
11830041453
Салата Халкидики1 / 2
05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • маруля - 1/2 бр.
  • маруля - 1/4 бр., червена
  • рукола - 1/4 връзка
  • ягоди - 200 г
  • сирене - 50 г, козе прясно
  • мента - 4 - 5 листа, прясна
  • За дресинга
  • балсамов оцет - 10 мл, тъмен
  • захар - 1 щипка
  • лимон - 1/2 бр., сок
  • сол - 1 щипка
  • мента - 2 бр. листа, прясна
  • зелен пипер - 2 бр. зърна
  • розов пипер - 2 бр. зърна
  • бял пипер - 2 бр. зърна
  • черен пипер - 2 бр. зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дресингът се приготвя 1 ден по-рано от оцета, захарта, лимоновия сок, солта, нарязаните листа мента и пиперите.

Салатите се измиват и накъсват, ягодите се нарязват на парчета.

Разбъркват се и се овкусяват с дресинга.

Сиренето се запича на тефлонов тиган без мазнина. Поставя се върху салатата заедно с листата мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: