Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Кростата със сладко от ягоди

Кростата със сладко от ягоди

Кростата със сладко от ягоди
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10 парчета
"Време е за един домашен италиански сладкиш с вкусно домашно сладко - лесна идея за заети домакини"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г меко
  • захар - 120 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сладко от ягоди - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното, мекото масло, яйцето, захарта и бакпулвера. Разбърква се с вилица и замесваме тесто. От него се отделя едно малко топче за ленти.

Останалото тесто се разточва на кора с размер 24 см. С кората се застила дъното на тавата, като се оформя и кант.

Надупчва се с вилица и намазваме със дебел слой от сладкото. Отгоре се нареждат лентите, нарязани от отделеното разточено тесто.

Нареждат се като се кръстосват. Печем кростатата в загрята фурна 180 градуса около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: