Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Кростата с домашно сладко

Кростата с домашно сладко

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Кростата с домашно сладко
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
04/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Вкусна кростата с домашно сладко, с която може да изненадате любим човек"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г меко
  • захар - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • брашно - 2 чаени чаши
  • сладко - или конфитюр
  • галета - 2 супени лъжици
  • царевично нишесте - 1 супена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Меси се тесто от мекото масло, захарта, разбитото яйце, солта и брашното. Завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя за 30 минути в хладилника.

Една трета от тестото се отделя за декорацията. Другото тесто се разточва на кора, колкото е голяма формата, в която ще печете. Застила се на дъното и по стените на формата.

Сладкото се смесва с галетата и нишестето и се сипва върху тестото.

Отгоре се подрежда декорацията от заделеното тесто. Намазва се с разредено сладко или мед.

Паят се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.

Кростатата с домашно сладко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: