Начин на приготвяне
В купа сипваме брашното, в средата чукваме яйцето, разтопено масло и останалите продукти. Замесва се тесто да не лепне. Покрива се с фолио и оставяме 20-30 минути в хладилника.
Загрява се прясно мляко и захарта, като се отделят 100 мл и в него се разбърква пудингът и шоколадовото нишесте. Сипва се в горещото мляко, бъркаме, докато сгъсти, става бързо и се сваля и охлажда добре. Разбърква се на интервали, да не хване коричка.
Добавя се сметаната и сладко от боровинки, отново се разбърква добре. Охладеното тесто се разточва на кръгла кора, като преди това се отделя малко тесто за украса.
Разточва се кора върху хартия за печене с размер по-голям от този на тавата, така че да има висок ръб. Дъното се набожда с вилица и сипваме охладения крем, като се заравнява.
Оставеното тесто се разточва, изрязваме сърца и нареждаме в средата, като цвете. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути.
Извади и охлади добре, поръсва се с пудра захар ръбчето и сърцата и нарязваме парчета.
Вкусно и ефектно :)
Формата за печете е 24 см!