Купол с шоколадов мус

Купол с шоколадов мус
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12
"Много лесна и вкусна домашна торта с рула и пухкав шоколадов крем"

Необходими Продукти

  • готови рула - 3 бр.
  • черен шоколад - 100 г.
  • бял шоколад - 100 г.
  • прясно мляко - 200 г.
  • захар - 4 с.л.
  • желатин - 2 бр.
  • сметана - сладка, 500 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първият пакет желатин се приготвя по указание. Сипва се в чашка със малко студена вода и се оставя да набъбне, после се загрява в микровълнова.

Загрява се 100 мл прясно мляко с 2 с.л. захар докато се разтопи и сваляме от котлона. Сипва се начупен черен шоколад и се разбърква добре на гладка смес. Оставяме да се охлади.

В купа разбиваме половината сметана и смесваме с шоколадовата смес. Сипва се в малка купичка застлана с фолио и се оставя да стегне във фризера. По същия начин се приготвя и белия шоколадов мус.

Рулата се нарязват на парченца от 1 см и се нареждат в голяма купа застлана с фолио. Сипва се белия мус. Отгоре се обръща замразения черен мус без фолиото и се притиска да потъне в белия. Нарежда се още един ред рула за дъно на сладкиша и оставяме да стегне в хладилник.

Изважда се и обръщаме в чиния, сваля се фолиото и нарязваме на парчета.

Сервира се с чаша кафе!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: