Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Печен шоколадов мус

Печен шоколадов мус

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Печен шоколадов мус1 / 2
22/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6 бр.
"Знаем десетки начини да приготвим шоколадово съвършенство и този е един от тях"

Необходими Продукти

  • шоколад - 180 г натурален
  • масло - 60 г
  • ликьор - 1 и 1/2 с.л. кафеен
  • кафе - 60 мл. капучино, може и само мляко
  • яйца - 3 броя
  • пудра захар - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на водна баня разтопете капучиното/млякото, маслото и натрошения шоколад, след което добавете и ликьора.

Отделно разбийте продължително време яйцата със захарта, докато се получи пухкав, гладък крем.

Прибавете една част от яйчената смес към вече поохладения шоколад и внимателно разбъркайте.

След като сместа се хомогенизира, добавете цели яйчен крем и пак внимателно разбъркайте.

Разпределете шоколадовия мус в огнеупорни чашки, подреждайте ги в тава и долейте вода до средата на височината им.

Сложете да се пекат в долната част на фурната, в предварително загряна на 160 градуса фурна за около 15-18 минути.

Оставете печения шоколадов мус добре да изстине преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
44
33
21
10
Дай твоята оценка: