Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Бистра чорба от пресни гъби

Бистра чорба от пресни гъби

Бистра чорба от пресни гъби
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4
"Пресни гъби сме набрали и чорбица ще си спретнем, а на вас тайната рецепта ще издадем"

Необходими Продукти

  • гъби - пресни, 300 гр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • тиква цигулка - 100 - 200 г., (или друга)
  • целина - 1 резен
  • краве масло - 3 с.л.
  • ориз - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите. Измиваме, заливаме с вряща вода и варим половин час.

В маслото задушаваме нарязаните моркови, целина и лук. Прибавяме ги към кипящия гъбен бульон. Добавяме и картофите - обелени и нарязани на кубчета и 2-3 супени лъжици ориз, черен пипер на вкус.

Десетина минути преди да свалим от огъня, прибавяме белена и нарязана на кубчета тиква. Посоляваме на вкус.

Варим чорбата до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: