Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Икономична и вкусна бистра чорба от свински кости

Икономична и вкусна бистра чорба от свински кости

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Икономична и вкусна бистра чорба от свински кости
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
27/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Както я е правила баба навремето - икономична и много вкусна бистра чорба от свински кости"

Необходими Продукти

  • свински кости - 1 кг
  • сол
  • праз - 1 парченце или лук
  • черен пипер
  • олио - 1 с.л. или малко краве масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре свинските кости и заливаме с вода в тенджера. Слагаме на котлона и като кипне водата и се образува пяна, изливаме, изплакваме костите и отново заливаме с вода.

Слагаме да се варят, като при необходимост обираме с лъжица, образувала се пяна. Слагаме в чорбата и парче праз или лук и черен пипер на вкус.

Варим свинските кости до готовност, да се отделя лесно месото от тях.

Когато са сварени, изваждаме от бульона и също така изваждаме лука или праза.

Почистваме месото от костите и отново връщаме в чорбата. Прибавяме лъжица олио или парченце краве масло. Посоляваме на вкус.

При необходимост доливаме още малко вода и кипваме отново чорбата.

Сервираме готовата чорба гореща с оцет и стрити люти чушки или чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: