Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Бистра боб чорба по манастирски

Бистра боб чорба по манастирски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Бистра боб чорба по манастирски
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Рецептата я взехме от едни монаси и с най-голямо удоволствие я споделяме с вас - опитайте тази невероятна бистра боб чорба по манастирски"

Необходими Продукти

  • боб - 2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 бр. червена
  • зехтин - 1 к.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 бр.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият боб се накисва за 7-8 часа в студена вода, която се изхвърля. Долива се студена вода и бобът се вари около 45 минути.

Добавя се една глава лук нарязан на ситно и червената чушка. Прибавяме 1 к.ч. зехтин и варенето продължава, докато бобът омекне.

В тиган с 5 с.л. олио се запържва втората глава лук, нарязан на ситно, докато стане прозрачен. Посипва се с червен пипер и се добавя доматът, нарязан на ситно.

Долива се с черпак от водата на боба и се прибавя към останалия фасул в тенджерата.

Поръсва се с джоджен и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Манастирският боб няма равен, най-добрия!
20.04.2024 22:16