Палачинки, които не се късат

ВаняВаняЧирак11821
06/03/2016
"Знаете ли как се правят перфектните палачинки? Вижте тук"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 879
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.

Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес.

Готовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре.

В намазнен тиган се изпържват палачинки. От всяка страна се мажат с масло.

От посочените продукти се получават 8-10 броя тънки и еластични палачинки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ваня
Ваня
05.09.2016 16:25
Не знам ефектът дали ще е същия, но ако решиш да пробваш, трябва да сложиш двойно количество на картофеното нишесте.
0
0
Dora Mihaleva
Dora Mihaleva
07.08.2016 14:16
Може ли картофеното нишесте да се замени с пшенично?
0
0
Мираела
Мираела
06.03.2016 15:04
Naistia ne se kusat dokato gi gotwq :)
0
0