Начин на приготвяне
Този кекс се нарича шофьорски, защото никога не съхне и е винаги мек. Издържа дълго време, затова шофьорите го предпочитат.
Приготвя се лесно и бързо. В купа се разбиват с миксер 4 домашни яйца със бурканче захар, непълно догоре, а до чертата.
Добавя се и брашно, разбърква се на кексова смес. Аспирин се разтваря с малко вода и прибавяме в кексовата смес.
Отделя се чаша бяло тесто и се прибавя какао, разбърква се на еднородна смес.
Във форма за кекс /малка/, намазана с олио и поръсена с брашно, сипваме половината бяла смес, отгоре се излива тази с какао и завършваме с останалата бяла каша.
С дървено шишче се прави зиг-заг за шарка. Печем сладкиша със сладко в загрята фурна 180°C до готовност около 40-45 минути.
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!
Коментари