Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки, които не се късат

Палачинки, които не се късат

ВаняВаня
Чирак
11831241
Палачинки, които не се късат2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат От любов към закуската..."

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • нишесте - 6 с.л. с връх, картофено
  • масло - за мазане
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.

Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.

Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки.

Готовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре.

В намазнен тиган се изпържват палачинки. От всяка страна се мажат с масло.

От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня
Ваня
Не знам ефектът дали ще е същия, но ако решиш да пробваш, трябва да сложиш двойно количество на картофеното нишесте.
05.09.2016 16:25
1
Покажи всички подкоментари
Dora Mihaleva
Dora Mihaleva
Може ли картофеното нишесте да се замени с пшенично?
07.08.2016 14:16
1
Покажи всички подкоментари
Мираела
Мираела
Naistia ne se kusat dokato gi gotwq :)
06.03.2016 15:04