Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Гъбена полянка

Салата Гъбена полянка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Салата Гъбена полянка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г мариновани
  • пилешко месо - 300 г сварено
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 3 бр. варени
  • картофи - 1 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • майонеза - 200 г
  • копър - 2 с.л. или магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа поставяме гъбите с шапките към дъното.

Посипваме с листа от магданоза или копъра, наситненото пилешко месо и намазваме с майонеза. Следва настърган кашкавал и нарязаните на кубчета яйца.

Намазваме пак с майонеза и посипваме с настърган и предварително сварен картоф. Следва майонеза и нарязани на кубчета кисели краставички.

Слагаме в хладилника за 2-3 часа, покриваме с чиния и внимателно обръщаме купата, за да останат шапките на гъбите най-отгоре, като гъбена полянка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: