Любими катми

Любими катми
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 4
07/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции7-8 бр.
"Има причина тези мекички катмички да се казват точно така Разберете каква е тук"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляте си леко млякото, в половината разтваряте маята със захарта и 2 с.л. брашно. Разбийте яйцата със солта и ги прибавете при другото мляко.

Когато шупне маята я прибавете и нея. Към течността прибавете постепенно пресятото брашно, като бъркате с телена бъркалка, за да получите гъста смес.

Оставете я за около 30 минути на топло, за да шупне и след това с черпак сипвайте върху намазнен тиган или сач, печете до златисто и от двете страни.

Когато ги изваждате от тигана ги мажете отново с масло.

Комбинирайте и хапвайте катмите с любими сладка. При желание за повече бройки удвоявате сместа ;)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: