Начин на приготвяне
Може да се използват и обикновени спагети.
Опичаме бутчето. Измиваме, почистваме и настъргваме на тънки ивици морковите и тиквичките, лука режем на тънки полумесеци.
В тиган слагаме зехтина, като се загрее, слагаме лука, пържим, докато добие прозрачен вид, след това добавяме тиквичките и моркова. Пържим на слаб огън, да омекнат зеленчуците, но не много. Трябва да са леко хрупкави.
Две яйца ги разбъркваме, посоляваме със сол и черен пипер на вкус. Опичаме с тях омлет и го нарязваме на тънки ленти.
Слагаме да ври вода, добавяме сол, когато заври, слагаме оризови или соеви спагети да врат за 3 мин. Изливаме водата и охлаждаме спагетите със студена вода.
Готовите спагети ги добавяме в тигана със зеленчуците, добавяме и нарязания омлет. Заливаме със соевия сос.
Оставяме малко да се позапържи всичко за около 2 мин, като непрекъснато бъркаме, за да се смесят хубаво всички продукти и да се овкусят оризовите спагети.
След това прехвърляме в чиния и отгоре разпределяме опеченото и нарязано пилешко месо.
Любимите китайски спагети са готови!
Източник: Lubka Savova - Кулинарна мрежа