Любими ореховки

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25
"Ореховки, любими на всички, които са ги опитали"

Необходими Продукти

  • орехи - 300 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ореховите ядки се смилат не много ситно. Към тях се прибавят захарта и брашното. Разбъркват се добре да се размесят сухите съставки.

Добавят се яйцата и се разбърква с лъжица докато се образува гъста лепкава смес. В тавата на фурната се поставя хартия за печене и се подмазва леко с олио.

Взема се с лъжица от сместа и се поставя върху хартията. Оформят се кръгчета с диаметър около 5 см. и дебелина около 0.5 см.

Пекат се при 160-170 градуса около 20 минути. Не трябва да порозовяват, а да се извадят от фурната докато са още леко мекички.

След като изстинат те малко се стягат. Ако се препекат ореховките стават много твърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: