Любими катми

Любими катми
Снимка: Мария Доева
2 / 4
07/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
7
"Има причина тези мекички катмички да се казват точно така Разберете каква е тук"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 250 г
  • масло - 20 г + за намазване
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • прясна мая - 1/2 бр. (21 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляте си леко млякото, в половината разтваряте маята със захарта и 2 с.л. брашно.

Разбийте яйцата със солта и ги прибавете при другото мляко.

Когато шупне маята я прибавете и нея. Към течността прибавете постепенно пресятото брашно, като бъркате с телена бъркалка, за да получите гъста смес.

Оставете я за около 30 минути на топло, за да шупне и след това с черпак сипвайте върху намазнен тиган или сач, печете до златисто и от двете страни.

Когато ги изваждате от тигана ги мажете отново с масло.

Комбинирайте и хапвайте катмите с любими сладка.

При желание за повече бройки удвоявате сместа ;)

Любимите катми са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диляна
Диляна
Сполучлива рецепта!
29.12.2020 08:56
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
аз катмите правя с вода ,а палачинките с прясно мляко въпрос на вкус - все са чудесни и не остават за дълго
07.03.2016 21:13
3
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много обичам катми,и със сладко и солени все са вкусни
07.03.2016 20:13
4