Любими кренвиршки

Любими кренвиршки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"Ароматът на домашни кренвиршки си е друго нещо"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 2 с.л.
  • прясна мая - 25 г
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - около 500 г
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр
  • прясно мляко - 1 с.л
  • олио - 1 с.л
  • кренвирши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко.

Сложете брашното на плота и направете кладенче.

Сложете всички продукти и замесете меко тесто.

Покрийте с кърпа и оставете да втаса, докато удвои обема си.

Готовото тесто разделете на топки от по 100 г.

Разточете на елипса, сложете един кренвирш и отрежете на ленти другата част. Завийте на руло.

Подредете в тавичка на разстояние приготвените кренвиршки.

Оставете на топло да втасат.

Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио.

Печете в загрята фурна тестените закуски на 170-180 градуса до готовност.

Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте любимите кренвиршки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: