Начин на приготвяне
Направете сместа за палачинки, като в дълбока купа разбиете яйцата, млякото, малко сол, черен пипер, брашното и съвсем малко олио. Гъстотата на сместа трябва да е малко по-гъста от боза.
В предварително леко намаслен и загрят тиган сипете с помощта на черпак сместа, като я разпределите равномерно.
Когато е готова от едната страна, обърнете с дървена шпатула и от другата. Така процедирайте с всички палачинки.
Когато са готови, смесете майонезата, нарязаните на кубчета шунка, киселите краставички, кашкавал и накрая добавете каперсите.
Разбъркайте леко и със сместа намажете солените палачинки.
Навийте ги на руло и поднесете с подходяща напитка за закуска.
Солените палачинки за закуска са готови.