Начин на приготвяне
Приготвяме тестото, като отделяме белтъци от жълтъци на четири яйца. Разбиваме белтъците на твърда пяна и внимателно добавяме 1 к.ч. захар.
Разбиваме докато се сгъстят белтъците до твърди връхчета, като смес за целувки. Слагаме жълтъците при разбитите белтъци и смесваме внимателно. Отделно пресяваме една чаена чаша брашно. Добавяме 1 бакпулвер, 2 ванилия и 2 супени лъжици грис.
Така получената суха смес изсипваме постепенно при разбитите яйца и разбъркваме внимателно с лъжица или шпатулка, като внимаваме да не спадне яйчната смес. В намазани с масло и поръсени с брашно огнеупорни купички, разпределяме сместа. Изпичаме в загрята на 180 градуса фурна.
Готовите мини блатове за реване изваждаме от купичките, слагаме върху скаричка, охлаждаме и поливаме със сироп, който приготвяме, като пет супени лъжици захар слагаме да се карамелизира и внимателно наливаме 2 чаени чаши вода. Варим до разтваряне на захарта и получаване на карамелен сироп. С така получения сироп поливаме порциите реване.
Приготвяме какаовата глазура. В тенджерка смесваме 60 грама краве масло, 2 чаени лъжички какао, 2 супени лъжици вода и 3 супени лъжици захар.
Загряваме докато се разтопят захарта и маслото, а какаото се разтвори. Дръпваме съда от котлона и добавяме разтворено в 3 супени лъжици прясно мляко, 1 чаена лъжичка брашно.
Връщаме глазурата на котлона и с непрекъснато разбъркваме варим до готовност. Реването гарнираме с парченца плодове по избор (нарязани на кубчета ананас, портокал, банан или мандарини) и поливаме с какаовата глазура.
Коментари