Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с ароматна какаова глазура

Реване с ароматна какаова глазура

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Реване с ароматна какаова глазура
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
08/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6
"Днес ще ви представим един малко по-различен, но още по-вкусен прочит на любимото ни реване"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • грис - 2 с.л. пшеничен
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 бр.
  • Продукти за сироп
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • Продукти за глазурата
  • масло - 60 г краве
  • какао - 2 ч.л.
  • вода - 2 - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л. кристална
  • брашно - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • плодове - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото, като отделяме белтъци от жълтъци на четири яйца. Разбиваме белтъците на твърда пяна и внимателно добавяме 1 к.ч. захар.

Разбиваме докато се сгъстят белтъците до твърди връхчета, като смес за целувки. Слагаме жълтъците при разбитите белтъци и смесваме внимателно. Отделно пресяваме една чаена чаша брашно. Добавяме 1 бакпулвер, 2 ванилия и 2 супени лъжици грис.

Така получената суха смес изсипваме постепенно при разбитите яйца и разбъркваме внимателно с лъжица или шпатулка, като внимаваме да не спадне яйчната смес. В намазани с масло и поръсени с брашно огнеупорни купички, разпределяме сместа. Изпичаме в загрята на 180 градуса фурна.

Готовите мини блатове за реване изваждаме от купичките, слагаме върху скаричка, охлаждаме и поливаме със сироп, който приготвяме, като пет супени лъжици захар слагаме да се карамелизира и внимателно наливаме 2 чаени чаши вода. Варим до разтваряне на захарта и получаване на карамелен сироп. С така получения сироп поливаме порциите реване.

Приготвяме какаовата глазура. В тенджерка смесваме 60 грама краве масло, 2 чаени лъжички какао, 2 супени лъжици вода и 3 супени лъжици захар.

Загряваме докато се разтопят захарта и маслото, а какаото се разтвори. Дръпваме съда от котлона и добавяме разтворено в 3 супени лъжици прясно мляко, 1 чаена лъжичка брашно.

Връщаме глазурата на котлона и с непрекъснато разбъркваме варим до готовност. Реването гарнираме с парченца плодове по избор (нарязани на кубчета ананас, портокал, банан или мандарини) и поливаме с какаовата глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Обичам реване и често го правя,когато нямам време го сиропирам със сок от компот
08.03.2016 12:23