Начин на приготвяне
За блата разбийте с миксер мекото масло с двата вида захар на крем. При непрекъснато разбиване прибавяйте яйцата едно по едно. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото.
Смесете ги с маслената смес, като сипвате на части и разбърквате с шпатула. Сипете сместа във форма за торта с подвижно дъно и диаметър 24 см, застлана с хартия за печене.
Печете на предварително загрята на 180 градуса фурната до готовност. Готово е, когато забиете шишче в блата и го извадите сухо. Извадете изпечения блат от формата и оставете да се охлади леко. Срежете блата на три платки и ги оставете да се охладят напълно. За сиропа загрейте водата и захарта, щом захарта се стопи махнете от котлона.
Прибавете кафето и кондензирано мляко и оставете да изстине напълно. За крема разбийте сметана и прибавете разтопения шоколад. Разбивайте до еднородна смес. За украсата разбийте сметаната и кондензираното мляко на крем. Разделете на четири части.
Едната оставете бяла, а другите оцветете в три нюанса на червено. Сглобете тортата във формата, в която изпекохте блата. Редувайте блат, сироп, шоколадов крем и завършете с блат.
Приберете в хладилник за 30 минути. Извадете от формата като прокарате нож по ръба и тогава отворете формата. Намажете с белия крем навсякъде, после направете рози на три реда, като почнете от най тъмния нюанс на червеното. Отгоре направете стружки от белия шоколад.
Коментари