Начин на приготвяне
Запържете нарязаните на дребно лук и спанак в малко олио. Когато течността се изпари овкусете със сол и черен пипер и махнете от котлона.
Овкусете пържолите със сол и черен пипер и направете разрези отстрани на пържолите, така че да получите джоб. Напълнете ги със спаначената смес и подредете в тавата.
Залейте с малко олио и виното. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурната до готовност. За соса почистете и нарежете на полумесеци лук и гъбите. Запържете ги в олиото до златисто.
Прибавете брашното и запържете за кратко при непрекъснато бъркане. Налейте около 400 мл вода и разбъркайте до получаването на гладък сос. Овкусете със сол, черен пипер, пикантината и лимонов сок. За салатата обелете, нарежете и сварете картофите.
Отцедете водата и овкусете. Сервирайте ястието, като в чиния сложете пържола, полейте със соса и отстрани сложете от картофената салата. Завършете ястието с пресен магданоз.